Οι Περουβιανοί ετοίμαζαν το άφθονο και φθηνό ψάρι με πολλούς τρόπους, ένας από τους οποίους ήταν και το «ψήσιμό» του σε χυμό λάιμ. Πιστεύεται ότι η συνταγή δημιουργήθηκε από ψαράδες που ήθελαν ένα γρήγορο γεύμα. Πλέον το σεβίτσε σερβίρεται σε μισελενάτα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, αλλά ο Josué μάς έδωσε την αυθεντική συνταγή, έτσι όπως σερβίρεται στις cevicherias της λατινοαμερικανικής χώρας. Οι Περουβιανοί τρώνε το σεβίτσε με κουτάλι και συχνά, αφού φάνε το ψάρι, πίνουν τον ζωμό που έχει απομείνει.
30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4, ως μεζέςΓια το σεβίτσε
Για τo leche de tigre
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Leche de tigre
- Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τον χυμό λάιμ και βράζουμε για 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Αφήνουμε να κρυώσει, ρίχνουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Περνάμε από ψιλή σήτα και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Σεβίτσε
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το ψάρι να «ψηθεί» στον χυμό λάιμ για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε σε πιάτο το σεβίτσε, ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, περιχύνουμε με το leche de tigre και συνοδεύουμε με τη γλυκοπατάτα και το καλαμπόκι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.