ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαύρος πλακί με μάραθο, ελιές και κάππαρηΓαύρος πλακί με μάραθο, ελιές και κάππαρη
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε το γαύρο σε σειρά βάζοντας τον έναν δίπλα στον άλλο μέχρι να καλύψουμε το σκεύος μας.
  3. Από πάνω βάζουμε εναλλάξ τις ροδέλες κρεμμυδιού, τις ροδέλες ντομάτας και τις ροδέλες λεμονιού.
  4. Επειτα προσθέτουμε την πιπεριά και τα φύλλα δάφνης σπασμένα.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο και το αλατοπίπερο.
  6. Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από το γαύρο και προσθέτουμε 1/2 ποτηράκι του κρασιού νερό.
  7. Ψήνουμε το φαγητό για 20 λεπτά και το συνοδεύουμε με λευκό ρύζι.

Εδώ ο γαύρος μας δεν ξεροψήνεται, αλλά βράζει και γίνεται ορεκτικό φαγάκι. Φυσικά ένα λευκό κρασί, ένα Ασύρτικο, ας πούμε, είναι μια καλή επιλογή. Εγώ όμως θα σας πρότεινα ένα ροζέ να συνοδεύσει το πιάτο σας. Ένα ροζέ από Ξινόμαυρο που θα δέσει το ψάρι με το αμυλούχο ρυζάκι.

Άρθρα και Συνταγές με Γαύρος

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών