25'
προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τις πιπεριές γεμιστές με κιμά και ρύζι, αρχικά κόβουµε ένα «καπάκι» από το επάνω µέρος της κάθε πιπεριάς και το κρατάµε.
- Με ένα µικρό κοφτερό µαχαίρι αφαιρούµε προσεκτικά τις εσωτερικές µεµβράνες και τα σπόρια της πιπεριάς.
- Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C.
- Βράζουµε το ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε 2 κουτ. σούπας από το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουµε τον κιµά και τον τσιγαρίζουµε καλά, µέχρι να αλλάξει χρώµα.
- Ρίχνουµε το κρασί, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για περίπου 10 λεπτά ή µέχρι να απορροφηθεί το κρασί.
- Προσθέτουµε την ντοµάτα και συνεχίζουµε να σιγοβράζουµε για 10 λεπτά ακόµη.
- Προσθέτουµε το ήδη βρασµένο ρύζι.
- Κατεβάζουµε από τη φωτιά και ρίχνουµε το αυγό και τον µαϊντανό, και ανακατεύουµε.
- Προσθέτουµε µπόλικο αλάτι και πιπέρι.
- Γεµίζουµε τις πιπεριές µε το µείγµα κρέατος-ρυζιού, τοποθετούµε τα καπάκια τους και τις βάζουµε όρθιες σε ταψί.
- Πασπαλίζουµε από πάνω µε το υπόλοιπο λάδι και ψήνουµε στον φούρνο για 45-50 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν οι πιπεριές και να έχει ψηθεί καλά η γέµιση.
- Βγάζουµε από τον φούρνο και αφήνουµε το ταψί σκεπασµένο για 5 λεπτά πριν σερβίρουµε.