ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣKugelhopfΓεμιστό μπριός με σταφίδες kugelhopf
30' προετοιμασία
25' ψήσιμο
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 55'

Υλικά

Μερίδες: για ταψί διαμ. 20 εκ.

Γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γεμιστό μπριός ξεκινάμε διαλύοντας σε ένα μπολ τη νωπή μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
  2. Σε άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε με το χέρι μας να αναμειχθούν.
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αυγό και ζυμώνουμε για αρκετή ώρα, περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη.
  4. Πλάθουμε σε μπάλα, καλύπτουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες, μέχρι να φουσκώσει και σχεδόν να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση ή τις γεμίσεις που θέλουμε. Ψιλοκόβουμε δηλαδή τα αλλαντικά, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες κ.λπ.
  6. Στρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. με λαδόκολλα. Κόβουμε και πλάθουμε το ζυμάρι σε 15 μικρά μπαλάκια.
  7. Πατάμε κάθε μπαλάκι με το χέρι μας για να σχηματίσουμε μια κοιλότητα και βάζουμε τη γέμιση που θέλουμε. Ξαναπλάθουμε σε μπαλάκι και τα τακτοποιούμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο και στο κέντρο. Καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία του αέρα. Αλείφουμε την επιφάνεια με το μείγμα κρόκου και γάλακτος και ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών