Ετοιμάσαμε τη συνταγή με τις ακόλουθες εξαιρετικές πρώτες ύλες από την ΑΒ Βασιλόπουλος:

Το Κοτόπουλο από γιαννιώτικες φάρμες «ΑΒ Επιλογή» γεννιέται και μεγαλώνει σε φάρμες στην ορεινή γιαννιώτικη ύπαιθρο, διατρέφεται με 100% φυτικές τροφές και εκτρέφεται για πάνω από 50 ημέρες. Με γευστική και θρεπτική ανωτερότητα, απέσπασε το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης 2021.

Οι Τομάτες ελληνικές «ΑΒ Επιλογή» προέρχονται από επιλεγμένες ποικιλίες κυρίως από το νησί της Κρήτης. Ζουμερές και γευστικές, αποτελούν το ιδανικό υλικό για δροσερές σαλάτες και πεντανόστιμες συνταγές.

Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Καλαμάτας «η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» είναι διάσημο για την απαλή του γεύση με άρωμα φρέσκου καρπού και τη χαμηλή του οξύτητα. Παράγεται από τις ποικιλίες Κορωνέικη και Μαστοειδή στους πρόποδες του Ταΰγετου. Έχει λάβει Χρυσό Βραβείο Ποιότητας στον διαγωνισμό της Μοnde Selection.
30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το γιαννιώτικο κοτόπουλο με καλοκαιρινά λαχανικά και φρέσκια ντομάτα, κάνουμε ως εξής: Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά.
  2. Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
  3. Στο ίδιο λάδι, σοτάρουμε το κολοκυθάκι, τις πιπεριές, την καυτερή πιπερίτσα και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο και τη δάφνη και σοτάρουμε για 1 ακόμα λεπτό.
  5. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν.
  6. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Προσθέτουμε 200 ml νερό ανακατεύουμε και μετριάζουμε τη φωτιά.
  8. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και δέσει η σάλτσα.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ωμό.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πουλερικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών