ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓιαουρτόπιτα με τραγανή κρούστα από καρύδιΓιαουρτόπιτα με τραγανή κρούστα από καρύδι
10' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 9

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι, σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, τα αυγά, το γιαούρτι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τις βανιλίνες και το ελαιόλαδο.
  2. Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι με μήκος πλευράς 20 εκ. και απλώνουμε μέσα το μείγμα.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω- κάτω στους 170°C, για περίπου 30 λεπτά.
  4. Ανακατεύουμε την άχνη με τον χυμό πορτοκαλιού πολύ καλά με ένα σύρμα και ρίχνουμε το σιρόπι στο καυτό κέικ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών