Η κ. Κατερίνα Δράμη από τη Λάρισα μας έστειλε ένα γράμμα το οποίο είχε μέσα τέσσερις συνταγές, όλες πολλά υποσχόμενες. Επιλέξαμε να δοκιμάσουμε και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα τη γιαουρτόπιτα, γιατί είναι εξαιρετική ιδέα για το καλοκαίρι. Ένα εύκολο γλυκό, νόστιμο, ωραίο για κάθε μέρα, αλλά και για γιορτινά καλέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚέικ με καρύδιαΚέικ με καρύδια
20' προετοιμασία
1 ώρα και 5' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Κομμάτια: 9

Μείγμα καρυδιού (για την επικάλυψη)

Για την γιαουρτόπιτα

Διαδικασία

Επικάλυψη

  1. Σε μεσαίο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Γιαουρτόπιτα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τις βανίλιες στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα.
  3. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ κουταλιές από το γιαούρτι και το μείγμα του αλευριού.
  5. Αφού τα ρίξουμε όλα και γίνει ένα καλά ομογενοποιημένο μείγμα, σταματάμε το χτύπημα.
  6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια τετράγωνη φόρμα ή ταψάκι 22 x 22 εκ.
  7. Αδειάζουμε στη φόρμα το μισό μείγμα της γιαουρτόπιτας, το στρώνουμε ομοιόμορφα και από πάνω σκορπίζουμε το μισό μείγμα του καρυδιού.
  8. Αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα της γιαουρτόπιτας και στο τέλος το υπόλοιπο μείγμα καρυδιού.
  9. Ψήνουμε για 55-65 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το γλυκό και το μαχαίρι που βυθίζουμε στο κέντρο να βγαίνει στεγνό.
  10. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το σκεύος πάνω σε μια σχάρα για λίγο.
  11. Σερβίρουμε, τη γιαουρτόπιτα με τραγανή κρούστα από καρύδι, κατά προτίμηση χλιαρή.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών