![Τάρτα με κρέμα βανίλιας και σμέουρα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/08/tarta-me-krema-vanilias-kai_smeoyra_gastronomos-420x560.jpg?v=1693413278)
20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 10-12Διαδικασία
- Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν πολύ καλά και ασπρίσουν.
- Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε με τη σειρά το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το γάλα ανακατεύοντας παράλληλα με μια κουτάλα.
- Ρίχνουμε έπειτα την κανέλα, το λιωμένο βούτυρο και στο τέλος τα καρύδια, ανακατεύοντας έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 25 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 45 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε το κέικ τρυπώντας το με ένα μαχαίρι στο κέντρο: αν το μαχαίρι βγαίνει λερωμένο, ψήνουμε λίγο ακόμα.
- Μόλις βγάλουμε το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει καλά, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 138.