20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν πολύ καλά και ασπρίσουν.
  2. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε με τη σειρά το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το γάλα ανακατεύοντας παράλληλα με μια κουτάλα.
  3. Ρίχνουμε έπειτα την κανέλα, το λιωμένο βούτυρο και στο τέλος τα καρύδια, ανακατεύοντας έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 25 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 45 λεπτά.
  5. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε το κέικ τρυπώντας το με ένα μαχαίρι στο κέντρο: αν το μαχαίρι βγαίνει λερωμένο, ψήνουμε λίγο ακόμα.
  6. Μόλις βγάλουμε το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει καλά, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 138.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών