30' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4-6 άτομα

Διαδικασία

  1. Για το γιουβέτσι με κιμά, πιπεριά και καρότο, σε μια φαρδιά κατσαρόλα καβουρδίζουμε τον κιμά.
  2. Προσθέτουμε το λάδι, τα καρότα και την πιπεριά και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 3 - 4 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1/2 λεπτό, ανακατεύοντας.
  4. Σβήνουμε με την ντομάτα και, μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10 - 15 λεπτά.
  5. Ο κιμάς πρέπει να μείνει ζουμερός.
  6. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι για περί που 5 λεπτά.
  7. Το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στον κιμά μαζί με τη φέτα, το μισό κεφαλοτύρι, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε.
  8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  9. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο πυρέξ.
  10. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει το κριθαράκι και να ροδίσει η επιφάνεια.

Μυστικά

Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, αντικαθιστούμε τη φέτα με τυρί άλμης χαμηλών λιπαρών και το κεφαλοτύρι με κίτρινο τυρί light. Αλλιώς παραλείπουμε τα τυριά και ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα της μανέστρας στην κατσαρόλα, προσθέτοντας το ανάλογο νερό.

Μια δροσερή, νευρική ρετσίνα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 67.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών