Καλοκαιρινό γιουβέτσι με λαχανικά της εποχής και μπόλικο δυόσμο για άρωμα.

15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τον κουρκουμά, τα ντοματίνια και το σκόρδο για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε σε μέτριο ταψί. Προσθέτουμε στο ταψί τον αρακά, τον άνηθο, τον δυόσμο, αλατοπίπερο και το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το κεφαλοτύρι, περιχύνουμε με τον ζεστό ζωμό ή το νερό και ψήνουμε χωρίς καπάκι για 35 λεπτά ή µέχρι να φουσκώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά. Κάθε τόσο ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε. Αν τα υγρά σωθούν νωρίτερα, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Αφήνουμε το φαγητό σε μισάνοιχτο φούρνο για 5 λεπτά και σερβίρουµε.
  2. Στο ποτήρι μας ημίξηρα ροζέ από Ξινόμαυρο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών