ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαλαμαράκια γιουβέτσι με πιπεριές Φλωρίνης
15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το γιουβέτσι με αρακά και ντοματίνια, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τον κουρκουμά, τα ντοματίνια και το σκόρδο για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε σε μέτριο ταψί.
  4. Προσθέτουμε στο ταψί τον αρακά, τον άνηθο, τον δυόσμο, αλατοπίπερο και το κριθαράκι και ανακατεύουμε.
  5. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το κεφαλοτύρι, περιχύνουμε με τον ζεστό ζωμό ή το νερό και ψήνουμε χωρίς καπάκι για 35 λεπτά ή µέχρι να φουσκώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά. Κάθε τόσο ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε. Αν τα υγρά σωθούν νωρίτερα, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  6. Αφήνουμε το φαγητό σε μισάνοιχτο φούρνο για 5 λεπτά και σερβίρουµε.

Στο ποτήρι μας ημίξηρα ροζέ από Ξινόμαυρο.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών