30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το γιουβέτσι με καλαμαράκια και πιπεριές Φλωρίνης, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  2. Ρίχνουμε τα καλαμάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  3. Προσθέτουμε την πάπρικα και αλατοπίπερο και σβήνουμε με το κρασί ή το ούζο. Μαγειρεύουμε για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε με το γλυκάνισο (αν θέλουμε) και ρίχνουμε τόσο ζεστό νερό (περίπου 1 λίτρο) ώστε να καλύψουμε τα υλικά.
  5. Βράζουμε για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι τα υγρά να αρχίσουν να κοχλάζουν, και ρίχνουμε το κριθαράκι.
  6. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  8. Aδειάζουμε όλο το φαγητό σε ένα μέτριο βαθύ ταψί, σκορπίζουμε τα ντοματάκια και προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο.
  9. Ψήνουμε για περίπου 25 – 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να πιει τα υγρά του. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά το ψήσιμο ελάχιστο νερό και ανακατεύουμε.
  10. Ξεφουρνίζουμε το γιουβέτσι με καλαμαράκια και πιπεριές Φλωρίνης και το σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό συνοδεύοντας με μια δροσερή αγγουροσαλάτα.

Στα ποτήρια μας: Οποιο λευκό μάς αρέσει. Εμείς προτείνουμε ένα Ασύρτικο.

Άρθρα και Συνταγές με Καλαμάρι / Θράψαλο

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών