ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠανεύκολο μυδοπίλαφο από την ΠόληΠανεύκολο μυδοπίλαφο από την Πόλη
15' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  3. Το αδειάζουμε σε πήλινο σκεύος ή σε ταψί φούρνου, προσθέτουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι, τη μισή ποσότητα ούζου και το κουσκούς.
  4. Ρίχνουμε τόσο ζεστό νερό όσο να καλύψει τα υλικά.
  5. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τα μύδια και το υπόλοιπο ούζο, ανακατεύουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  7. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  8. Αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας ένα ροζέ από Cabernet Sauvignon (!)

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.

Άρθρα και Συνταγές με Κους κους

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών