
30'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου
Για το γιουβέτσι
Διαδικασία
Κεφτεδάκια
- Για να φτιάξουμε γιουβέτσι με κεφτεδάκια κοτόπουλου, αρχικά ανακατεύουμε, σε μπολ, όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρειαστούμε.
Γιουβέτσι
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε τα καρότα με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα, αλατοπίπερο και 300 ml ζεστό νερό.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1.200 ml ζεστό νερό.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.
- Σε τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
- Σε μια γάστρα αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με το κριθαράκι και το απλώνουμε.
- Τακτοποιούμε τα κεφτεδάκια και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
- Ψήνουμε (χωρίς καπάκι) για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.