20' προετοιμασία
1 ώρα και 46' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 6'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γιουβέτσι με κόκορα μαγειρεμένο με άγρια μανιτάρια και Αγιωργίτικο, ξεκινάμε, να αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα κομμάτια του κόκορα.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε, σε δόσεις, στο λάδι τον κόκορα σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Βγάζουμε το κόκορα από την κατσαρόλα.
  4. Στη συνέχεια, βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια να πιουν τα υγρά που θα βγάλουν.
  5. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ξαναβάζουμε τον κόκορα στην κατσαρόλα.
  6. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τα φρέσκα μυρωδικά, το μισό θυμάρι, αλατοπίπερο και 1,8 λίτρα ζεστό νερό.
  8. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 60-75 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο κόκορας.
  9. Πετάμε τα μπαχαρικά.
  10. Βγάζουμε τα κομμάτια του κόκορα και προσθέτουμε στο υγρό το κριθαράκι.
  11. Μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κριθαράκι, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό.
  12. Προσθέτουμε το υπόλοιπο θυμάρι, αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, και αποσύρουμε.
  13. Σερβίρουμε, το γιουβέτσι με κόκορα μαγειρεμένο με άγρια μανιτάρια και Αγιωργίτικο, με ξινομυζήθρα.

Μυστικά

*Αν δεν βρούμε μυρώνια και καυκαλήθρες, βάζουμε περισσότερο μαϊντανό και για την ποικιλία στη γεύση προσθέτουμε λίγο δυόσμο.

Το Αγιωργίτικο της συνταγής.

Άρθρα και Συνταγές με Κόκορας

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών