20'
προετοιμασία
1 ώρα και 46' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 6'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γιουβέτσι με κόκορα μαγειρεμένο με άγρια μανιτάρια και Αγιωργίτικο, ξεκινάμε, να αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα κομμάτια του κόκορα.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε, σε δόσεις, στο λάδι τον κόκορα σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζουμε το κόκορα από την κατσαρόλα.
- Στη συνέχεια, βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια να πιουν τα υγρά που θα βγάλουν.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ξαναβάζουμε τον κόκορα στην κατσαρόλα.
- Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, τα φρέσκα μυρωδικά, το μισό θυμάρι, αλατοπίπερο και 1,8 λίτρα ζεστό νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 60-75 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο κόκορας.
- Πετάμε τα μπαχαρικά.
- Βγάζουμε τα κομμάτια του κόκορα και προσθέτουμε στο υγρό το κριθαράκι.
- Μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κριθαράκι, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο θυμάρι, αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, και αποσύρουμε.
- Σερβίρουμε, το γιουβέτσι με κόκορα μαγειρεμένο με άγρια μανιτάρια και Αγιωργίτικο, με ξινομυζήθρα.
Μυστικά
*Αν δεν βρούμε μυρώνια και καυκαλήθρες, βάζουμε περισσότερο μαϊντανό και για την ποικιλία στη γεύση προσθέτουμε λίγο δυόσμο.
Το Αγιωργίτικο της συνταγής.