ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚριθαράκι με γαρίδες και φέτα στην κατσαρόλαΚριθαράκι με γαρίδες και φέτα στην κατσαρόλα
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κριθαράκι κατσαρολάτο με κοτόπουλο, σπανάκι και μυρωδικά, ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά.
  4. Ρίχνουμε 800 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό.
  5. Ρίχνουμε το σπανάκι, τον άνηθο και τα μυρώνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να να χυλώσει το γιουβέτσι.
  6. Σερβίρουμε, το κατσαρολάτο γιουβέτσι με κοτόπουλο, σπανάκι και μυρωδικά, αμέσως.
  7. Αν πρόκειται να σερβίρουμε αρκετή ώρα μετά, το αποσύρουμε πριν γίνει εντελώς το κριθαράκι και ρίχνουμε λίγο βραστό νερό - το κριθαράκι όσο μένει πήζει.
  8. Συνοδεύουμε, το κατσαρολάτο γιουβέτσι με κοτόπουλο, σπανάκι και μυρωδικά, με πράσινη σαλάτα και ελιές Καλαμών.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών