ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλυκό του κουταλιού με ξερά σύκα και μέλιΓλυκό του κουταλιού με ξερά σύκα και μέλι
20' προετοιμασία
30' βράσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: Για 1-2 μέτρια βάζα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το γλυκό κουταλιού καρπούζι , παίρνουμε τις φλούδες από το καρπούζι και αφαιρούμε την εξωτερική πράσινη φλούδα, έτσι ώστε να μείνει το άσπρο μέρος του φλοιού, το οποίο κόβουμε σε μπαστουνάκια. Τα ζυγίζουμε – θέλουμε 1 κιλό.
  2. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν.
  3. Τα στραγγίζουμε σε τρυπητό και έπειτα τα απλώνουμε σε πετσέτα κουζίνας, ώστε να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
  4. Βάζουμε σε κατσαρόλα το μέλι και τη ζάχαρη να βράσουν για περίπου 6 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός), μέχρι να δέσει πολύ καλά το σιρόπι.
  5. Ξαφρίζουμε με κουτάλα μέχρι να σταματήσει να σχηματίζεται αφρός.
  6. Προσθέτουμε το καρπούζι και το αφήνουμε να πάρει δύο-τρεις βράσεις, μέχρι να αρχίσει να γίνεται διάφανο και να δέσει το σιρόπι.
  7. Προς το τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
  8. Αφήνουμε το γλυκό κουταλιού καρπούζι να κρυώσει και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Μυστικά

Στο γλυκό καρπούζι κάποιοι χρησιμοποιούν και ασβεστόνερο, ώστε τα κομμάτια να είναι πιο τραγανά

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Καρπούζι

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών