5' προετοιμασία
40' παρασκευή
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: Για 2 βάζα

Διαδικασία

  1. Για το γλυκό του κουταλιού με ξερά σύκα και μέλι, βάζουμε σε μια κατσαρόλα μέλι με το νερό, τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και, όταν αρχίσει να βράζει και το μέλι διαλυθεί, ρίχνουμε τα σύκα μαζί με τα γαρίφαλα
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά, έως ότου γίνει ένα παχύ σιρόπι.
  3. Διατηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα*.

Μυστικά

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΖΩΝ: Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα με ζεστό νερό, τα τοποθετούμε ανάποδα επάνω σε μια πετσέτα που έχουμε στρώσει σε ταψί και τα βάζουμε μαζί με την πετσέτα στον φούρνο στους 100°C για 15 λεπτά. Γεμίζουμε τα βάζα μέχρι επάνω με το γλυκό όταν και τα δύο είναι ακόμη ζεστά. Τα κλείνουμε αμέσως ερμητικά και τα γυρίζουμε ανάποδα, δηλαδή το καπάκι να είναι προς τα κάτω. Τα αφήνουμε έτσι έως ότου κρυώσουν. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε πολύ καλή κονσερβοποίηση.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 186.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών