Τα υλικά αυτά θα περιμέναμε να τα βρούμε σε ένα τσάτνεϊ, αλλά όχι! Εδώ απουσιάζουν το ξίδι και τα κρεμμύδια, τα οποία δίνουν στα τσάτνεϊ μια αιχμηρή πικάντικη γεύση. Το αποτέλεσμα που προκύπτει, λοιπόν, είναι κάτι ανάμεσα σε γλυκό κουταλιού και μαρμελάδα, πολύ καλοκαιρινό, αναπάντεχα νόστιμο και σίγουρα τολμηρό. Σερβίρετέ το με μια πανακότα, ένα λευκό παγωτό ή ένα απλό κέικ.

8' προετοιμασία
50' παρασκευή
Σύνολο: 58'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 500-600 γρ.

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό, τη ζάχαρη και το λεμόνι και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες και την κάππαρη.
  3. Μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε και τον βασιλικό. Σιγοβράζουμε μέχρι το γλυκό να ζελάρει.
  4. Αποσύρουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών