30' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις γλυκοπατάτες πικάντικες με πάπρικα, ξεκινάμε πλένοντας και βουρτσίζοντας καλά τις γλυκοπατάτες.
- Κόβουμε καθεμία στη μέση κατά μήκος της μακριάς πλευράς και χαράσσουμε κάθε φέτα σε βαθιά καρεδάκια του 1 εκ.
- Τις αλείφουμε καλά με το ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και αλατοπίπερο και τις απλώνουμε σε μονή στρώση σε ταψί με τη φλούδα από κάτω.
- Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις σερβίρουμε ραντισμένες με το χυμό λεμονιού, πασπαλισμένες με το ξύσμα λεμονιού, το πασατέμπο και τους σπόρους ροδιού.
- Αν θέλουμε βάζουμε σε κάθε μερίδα και από 1 κουτ. σούπας γιαούρτι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.