ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλυκοπατάτες ψητές με καρότα και σπανάκιΓλυκοπατάτες ψητές με καρότα και σπανάκι
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις γλυκοπατάτες πικάντικες με πάπρικα, ξεκινάμε πλένοντας και βουρτσίζοντας καλά τις γλυκοπατάτες.
  2. Κόβουμε καθεμία στη μέση κατά μήκος της μακριάς πλευράς και χαράσσουμε κάθε φέτα σε βαθιά καρεδάκια του 1 εκ.
  3. Τις αλείφουμε καλά με το ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και αλατοπίπερο και τις απλώνουμε σε μονή στρώση σε ταψί με τη φλούδα από κάτω.
  4. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Τις σερβίρουμε ραντισμένες με το χυμό λεμονιού, πασπαλισμένες με το ξύσμα λεμονιού, το πασατέμπο και τους σπόρους ροδιού.
  6. Αν θέλουμε βάζουμε σε κάθε μερίδα και από 1 κουτ. σούπας γιαούρτι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

Άρθρα και Συνταγές με Γλυκοπατάτα

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών