ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓόπες στον φούρνο με ντοματένια «σάλτσα»Γόπες στον φούρνο με ντοματένια «σάλτσα» Όταν βρίσκετε γόπες στην αγορά, μην τις προσπερνάτε. Είναι νόστιμες, θρεπτικές και οικονομικότατες. Γίνονται υπέροχες και στο τηγάνι αλλά και στον φούρνο, όπως σε αυτή τη συνταγή με τα πράσα και την κόκκινη σάλτσα.

15' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις γόπες φουρνιστές με πράσα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί.
  2. Απλώνουμε τα πράσα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και τα αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με τον μισό μαϊντανό και το μισό ελαιόλαδο.
  4. Αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια και γεμίζουμε με το μείγμα τις κοιλιές τους.
  5. Αραδιάζουμε τα ψάρια στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
  6. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ντοματάκια με το κρεμμύδι, αλατοπίπερο και τον υπόλοιπο μαϊντανό και ελαιόλαδο και περιχύνουμε με τη «σάλτσα» τα ψάρια.
  7. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT