ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚέικ λεμόνι (βίντεο)Κέικ λεμόνι (βίντεο)

 

8' προετοιμασία
35' ψήσιμο
Σύνολο: 43'

Υλικά

Μερίδες: για μια φόρμα 15 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το γρήγορο κέικ αμυγδάλου χωρίς γλουτένη, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C.
  2. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί τον πυθμένα μιας στρογγυλής φόρμας διαμέτρου 15 εκ. Βουτυρώνουμε τα τοιχώματα. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψάκι μιας χρήσης ή μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη με την άχνη, την κρυσταλλική ζάχαρη, το χτυπημένο αυγό και το λιωμένο βούτυρο.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 35 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Δοκιμάζουμε τρυπώντας το κέικ με μια οδοντογλυφίδα· θα πρέπει να βγαίνει στεγνή.
  5. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα. Έπειτα το τυλίγουμε καλά σε μεμβράνη. Έτσι διατηρείται για αρκετές ημέρες (εκτός ψυγείου).

Μυστικά

Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή ξύσμα λεμονιού ή 1 κουτ. σούπας ανθόνερο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών