ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες γιουβέτσι λεμονάτεςΓαρίδες γιουβέτσι λεμονάτες
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γρήγορο κριθαρότο γαρίδας με μέτριο κριθαράκι, αρχικά πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το κέλυφος και τα μουστάκια, χωρίς όμως να πειράξουμε τις ουρές και τα κεφάλια.
  2. Βράζουμε το κριθαράκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του.
  3. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε κατά μέρος.
  4. Σε μια άλλη μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα λιωμένα ντοματάκια με το χυμό τους (ή τις ντομάτες), το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά (αν χρησιμοποιήσουμε), αλάτι και πιπέρι.
  5. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  6. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον μαϊντανό, το ούζο (ή το κρασί), την τριμμένη φέτα και τη ζάχαρη.
  7. Μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  8. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
  9. Προσθέτουμε το βρασμένο κριθαράκι.
  10. Μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
  11. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  12. Σερβίρουμε, το γρήγορο κριθαρότο γαρίδας με μέτριο κριθαράκι, ζεστό.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών