10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις φέτες χοιρινού για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Ρίχνουμε τα σύκα, 100 ml νερό, τους γλυκάνισους και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το χοιρινό και να μαλακώσουν τα σύκα.
  4. Αφαιρούμε τους αστεροειδείς γλυκάνισους και σερβίρουμε.
  5. Ταιριάζει με πιλάφι.

Συνταγές με Ούζο

Συνταγές με Σύκο

Συνταγές με Χοιρινό

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών