10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις φέτες χοιρινού για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε τα σύκα, 100 ml νερό, τους γλυκάνισους και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το χοιρινό και να μαλακώσουν τα σύκα.
- Αφαιρούμε τους αστεροειδείς γλυκάνισους και σερβίρουμε.
- Ταιριάζει με πιλάφι.