ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχάρι από το ΣιτσουάνΜοσχάρι από το Σιτσουάν
5' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 2

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το γρήγορο στρογκανόφ στο γουόκ, ξεκινάμε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ ή σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  2. Ρίχνουμε στο καυτό σκεύος το μοσχάρι, τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε την πάπρικα και το νερό (ή το ζωμό). Μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε και έπειτα από 1 λεπτό (να μην κοχλάζει το φαγητό) προσθέτουμε 4 κουτ. σούπας γιαούρτι πρόβειο, αλατοπίπερο και ξύσμα από 1 λεμόνι.
  5. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν με τα υγρά του φαγητού και σερβίρουμε αμέσως με ρύζι του 10λεπτου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών