
10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Τεμάχια: 1Διαδικασία
Για το hot dog με σπεντζοφάι
- Για το hot dog με σπεντζοφάι ξεκινάμε και σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν.
- Σβήνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να πιει τα υγρά της, να μελώσει και να γλυκάνει.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη στο τέλος για να μείνει ζωντανό το άρωμά της.
- Εν τω μεταξύ, κόβουμε το λουκάνικο σε 2-3 κομμάτια ή σε ροδέλες αν δεν χωράει στο ψωμάκι που έχουμε.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε το λουκάνικο στο λίπος που θα βγάλει, χωρίς δηλαδή να προσθέσουμε άλλη λιπαρή ουσία.
- Αν το βάλουμε ολόκληρο, το ψήνουμε αφού το χαράξουμε με ένα μαχαίρι σε μερικά σημεία και από τις δύο μεριές.
- Μόλις ροδίσει καλά και έχουν «στάξει» τα πιο πολλά λιπάκια του, το βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει από το περιττό λίπος.
- Απλώνουμε τη σάλτσα στο ψωμάκι, βάζουμε το λουκάνικο ή τα κομμάτια του λουκάνικου, κλείνουμε και απολαμβάνουμε.
Μυστικά
Πολλαπλασιάζουμε τα υλικά ανάλογα με τα... στόματα που έχουμε να ταΐσουμε ή την όρεξή μας.