6' βράσιμο
Σύνολο: 6 λεπτά

Υλικά

Βάρος: περίπου 1 κιλό

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει καραμέλα και να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Ανακατεύουμε μία φορά μόνο με σπάτουλα.
  2. Ρίχνουμε, αν θέλουμε, τις πιπερίτσες τσίλι και τα μήλα.
  3. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά, μέχρι να καλυφθούν καλά από την καραμέλα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά το τζιν (θα αρχίσει να κοχλάζει έντονα).
  5. Ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα φύλλα αρμπαρόριζας (ή δάφνης) και αδειάζουμε σε βάζο.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε σε καλά κλεισμένο βάζο στο ψυγείο για 3-5 μήνες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών