
20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την στραπατσάδα με μελιτζάνα, ντομάτα και φέτα, αρχίζουμε ως εξής: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι.
- Πετάμε το σκόρδο, ρίχνουμε τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για περίπου 1/2 - 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 6 - 8 λεπτά, έως ότου εξατμιστούν τα πιο πολλά υγρά.
- Ρίχνουμε το μυρωδικό και ένα-ένα τα αυγά, και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε απαλά, ώστε να σπάσουμε περίπου τους μισούς κρόκους και να αναμειχθούν τα ασπράδια με τα υπόλοιπα υλικά.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να πήξει η στραπατσάδα. Προσθέτουμε τη φέτα, σκεπάζουμε με καπάκι (αν έχει το τηγάνι μας, αλλιώς βάζουμε ένα καπάκι από μεγάλη κατσαρόλα) και σβήνουμε τη φωτιά.
- Αφήνουμε το τηγάνι πάνω στην εστία για 2 λεπτά, ώστε να «ψηθούν» καλά τα αυγά και να μισολιώσει το τυρί.
- Σερβίρουμε συνοδεία πράσινης σαλάτας και ψωμιού.
Λευκά κρασιά, όπως Ρομπόλα, Sauvignon Blanc, Ροδίτη και Σαββατιανό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.