ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαγιανάς με πιπεριές Φλωρίνης και ντοματίνιαΚαγιανάς με πιπεριές Φλωρίνης και ντοματίνια
15' προετοιμασία
23' μαγείρεμα
Σύνολο: 38'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καγιανά με σύγλινο, κρεμμύδια και θυμάρι, αρχικά ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι, το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σύγλινο για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 10-15 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα κρεμμύδια και να ροδίσει το σύγλινο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές νερό.
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Ρίχνουμε τα αυγά στο μείγμα των κρεμμυδιών με το σύγλινο και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  5. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και ψήνουμε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξουν τα αυγά.
  6. Σερβίρουμε τον καγιανά ζεστό και συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και φρέσκο ψωμί ή με πατάτες τηγανητές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών