
15'
προετοιμασία
23' μαγείρεμα
Σύνολο: 38'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε καγιανά με σύγλινο, κρεμμύδια και θυμάρι, αρχικά ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι, το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σύγλινο για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
- Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 10-15 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα κρεμμύδια και να ροδίσει το σύγλινο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές νερό.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε τα αυγά στο μείγμα των κρεμμυδιών με το σύγλινο και δυναμώνουμε τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και ψήνουμε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξουν τα αυγά.
- Σερβίρουμε τον καγιανά ζεστό και συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και φρέσκο ψωμί ή με πατάτες τηγανητές.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.