
20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4 - 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε κακαβιά Αγίας Γαλήνης ξεκινάμε απλώνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα στον πάτο, μία στρώση πατάτες.
- Από πάνω βάζουμε μία στρώση φιλέτα ψαριού και πάλι από πάνω πατάτες.
- Στις άκρες παραχώνουμε τα κομμάτια κρεμμυδιού.
- Περιχύνουμε με το λεμόνι και το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
- Αν τα υγρά δεν σκεπάσουν τα υλικά, τότε προσθέτουμε λίγο ακόμα χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.
- Σκεπάζουμε με ένα πιάτο, για να μείνουν τα υλικά στη θέση τους όταν πάρουν βράση.
- Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
- Το λεμόνι με το λάδι θα μετατραπούν σε ένα θαυμάσιο γαλάκτωμα και η σούπα θα γίνει κάτασπρη.
- Σερβίρουμε στα πιάτα ζωμό, ψάρι και πατατούλες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 171.