20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε κακαβιά Αγίας Γαλήνης ξεκινάμε απλώνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα στον πάτο, μία στρώση πατάτες.
  2. Από πάνω βάζουμε μία στρώση φιλέτα ψαριού και πάλι από πάνω πατάτες.
  3. Στις άκρες παραχώνουμε τα κομμάτια κρεμμυδιού.
  4. Περιχύνουμε με το λεμόνι και το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Αν τα υγρά δεν σκεπάσουν τα υλικά, τότε προσθέτουμε λίγο ακόμα χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.
  6. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο, για να μείνουν τα υλικά στη θέση τους όταν πάρουν βράση.
  7. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
  8. Το λεμόνι με το λάδι θα μετατραπούν σε ένα θαυμάσιο γαλάκτωμα και η σούπα θα γίνει κάτασπρη.
  9. Σερβίρουμε στα πιάτα ζωμό, ψάρι και πατατούλες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 171.

Άρθρα και Συνταγές με Σκορπίνα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών