«Δεν έχω φάει νοστιμότερα καλαμάρια από αυτά που βγάζει η θάλασσα του Σιγρίου. Από τα παγωμένα νερά, όπου τουρτουρίζεις ακόμα κι όταν κολυμπάς Αύγουστο μήνα, βγαίνουν ολόγλυκα καλαμάρια από τον Σεπτέμβριο έως τον Φεβρουάριο και οι ντόπιοι τα κάνουν κυρίως τηγανητά ή σχάρας. Η πεθερά μου, Μαρία Χατζάκη, τα ετοιμάζει στην κατσαρόλα με συνταγή της δικής της πεθεράς, Αγλαΐας Χατζάκη. Κάποιοι προσθέτουν στη γέμιση κουκουνάρια, σταφίδες και κανέλα.» — Νικολέτα Μακρυωνίτου
