ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚανταΐφι με φυστίκια ΑιγίνηςΚανταΐφι με φυστίκια Αιγίνης
30' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 8

Για το σιρόπι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κανταΐφι στρωτό με καρύδια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  2. Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι, τραβώντας το ελαφρώς με τα χέρια μας μέχρι να ξεχωρίσουν οι ίνες του και να αφρατέψει.
  3. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό κανταΐφι, να καλύψει τον πυθμένα.
  4. Σκορπίζουμε τα καρύδια, πασπαλίζουμε με την κανέλα και από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο φύλλο κανταΐφι.
  5. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει, και περιχύνουμε το κανταΐφι σε όλη την επιφάνεια.
  6. Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  7. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να ετοιμάσουμε το σιρόπι.

Σιρόπι

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά – όταν αρχίσει να κοχλάζει το σιρόπι και να σχηματίζει μεγάλες φουσκάλες, αφήνουμε 1-2 λεπτά και αποσύρουμε.
  2. Με μια κουτάλα παίρνουμε δόσεις από το ζεστό σιρόπι και περιχύνουμε το κανταΐφι.
  3. Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για περίπου 30 λεπτά, να πιει το σιρόπι.
  4. Κόβουμε σε κομμάτια, σκορπίζουμε λίγη καρυδόψιχα και, αν θέλουμε, σερβίρουμε με λίγο καϊμάκι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 104.

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών