ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚάρι panaeng με μοσχάριΚάρι panaeng με μοσχάρι

Το κάρι, εκτός από το φύλλο του δέντρου κάρι, είναι μια μεγάλη κατηγορία ινδικών φαγητών με υλικά όπως λαχανικά ή και κρεατικά, μαγειρεμένα σε πλούσια σάλτσα. Όπως λέμε εμείς γιαχνιστά, λαδερά, φουρνιστά κ.ά. Σε αυτή τη συνταγή μαγειρεύουμε το αρνάκι με τα καρότα και το παστινάκι σε μια πλούσια σάλτσα με σπιτική πάστα μπαχαρικών, πελτέ ντομάτας και φρέσκα μυρωδικά.

 

30' προετοιμασία
1 ώρα και 45' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το αρνί

Για το κάρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κάρι με αρνί και μπασμάτι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια μικρή κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τις πιπεριές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Τέλος, βάζουμε τον πελτέ και σιγομαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αρνί

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε σε δόσεις το αρνί για 5-6 λεπτά από όλες τις μεριές, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Στο τέλος, ρίχνουμε όλα τα κομμάτια ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο αλάτι και το κάρι και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας.
  2. Ρίχνουμε τον ζωμό και αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 ώρα και 15 λεπτά (αν δούμε ότι έχει σωθεί το υγρό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό).
  3. Ρίχνουμε τα καρότα και τα παστινάκια και μαγειρεύουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και τον βασιλικό.
  4. Παράλληλα, βράζουμε το ρύζι μπασμάτι με λίγο αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μοιράζουμε στα πιάτα και από πάνω απλώνουμε το αρνάκι με την πλούσια σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών