
30'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την καροτόσουπα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Αραδιάζουμε τα καρότα σε ένα ταψάκι μαζί με τα κρεμμύδια και τα περιχύνουμε με το κρασί, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Πασπαλίζουμε με το κάρι ή τον κόλιανδρο και την πάπρικα και τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Οταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κρατάμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ το περιεχόμενο του ταψιού (καρότα, κρεμμύδια) μαζί με τα ζουμάκια που έχουν μείνει.
- Προσθέτουμε τις καθαρισμένες πατάτες και δύο φλιτζάνια από το ζωμό λαχανικών.
- Πολτοποιούμε το όλον και το αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και βράζουμε για 10 λεπτά. Διορθώνουμε τη γεύση με πιπέρι και αλάτι.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το τζίντζερ και το τριμμένο καρότο μαζί με τη ζάχαρη.
- Τα σοτάρουμε για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν.
- Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ και γαρνίρουμε με μια κουταλιά από τα καραμελωμένα λαχανικά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 42.