ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒελούδινη σούπα μπρόκολοΒελούδινη σούπα μπρόκολο
30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την καροτόσουπα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Αραδιάζουμε τα καρότα σε ένα ταψάκι μαζί με τα κρεμμύδια και τα περιχύνουμε με το κρασί, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Πασπαλίζουμε με το κάρι ή τον κόλιανδρο και την πάπρικα και τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Οταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κρατάμε στην άκρη.
  6. Ρίχνουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ το περιεχόμενο του ταψιού (καρότα, κρεμμύδια) μαζί με τα ζουμάκια που έχουν μείνει.
  7. Προσθέτουμε τις καθαρισμένες πατάτες και δύο φλιτζάνια από το ζωμό λαχανικών.
  8. Πολτοποιούμε το όλον και το αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα.
  9. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και βράζουμε για 10 λεπτά. Διορθώνουμε τη γεύση με πιπέρι και αλάτι.
  10. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το τζίντζερ και το τριμμένο καρότο μαζί με τη ζάχαρη.
  11. Τα σοτάρουμε για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν.
  12. Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ και γαρνίρουμε με μια κουταλιά από τα καραμελωμένα λαχανικά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 42.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών