ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατατόσουπα με πράσα και καυκαλήθρεςΠατατόσουπα με πράσα και καυκαλήθρες
15' προετοιμασία
25' βράσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε βελούδινη σούπα μπρόκολο, γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και, όταν αρχίσει να κοχλάζει έντονα, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε το μπρόκολο σε δύο δόσεις (αυτό το κάνουμε ώστε να μην πέσει πολύ η θερμοκρασία στην κατσαρόλα), για 8-10 λεπτά κάθε φορά.
  2. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το μπρόκολο σε ένα μπολ, στο οποίο έχουμε παγωμένο νερό μαζί με παγάκια, ώστε να διατηρήσει το πράσινο χρώμα του. Αφήνουμε το μπρόκολο στον πάγο για περίπου 1 λεπτό, να κρυώσει.
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τον ζωμό μαζί με το σκόρδο για 5 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το μπρόκολο με τα μυρώνια (τα οποία βάζουμε επίτηδες φρέσκα και όχι ζεματισμένα, για να δώσουν όλο το άρωμά τους στη σούπα) προσθέτοντας λίγο λίγο όσο ζωμό χρειαστεί για να γίνει μια βελούδινη κρέμα.
  6. Περνάμε τον πολτό από σήτα, τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό και, μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  7. Ανακατεύουμε και όταν το μείγμα ζεσταθεί ξανά, αλατοπιπερώνουμε τη βελούδινη σούπα μπρόκολο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 69.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Μπρόκολο

Άρθρα και Συνταγές με Μυρώνια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών