
10'
προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: Για ρηχό ταψί 38 - 40 εκ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κασόπιτα, αρχικά λιώνουμε, σε ένα μπρίκι, το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Λαδώνουμε καλά το ταψί με λίγο από το μείγμα βουτύρου.
- Το βάζουμε στον φούρνο για περίπου 5 λεπτά, να ζεσταθεί καλά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το γάλα, τη μισή ποσότητα από το μείγμα βουτύρου που έμεινε, το ξύσμα, το μέλι και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός.
- Ρίχνουμε τη μισή φέτα και ανακατεύουμε.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, προσεκτικά για να μην καούμε, και αδειάζουμε τον χυλό στο καυτό ταψί. (Με τον τρόπο αυτό η πίτα ξεροψήνεται αμέσως από κάτω και δεν κολλάει).
- Στρώνουμε ομοιόμορφα σε λεπτή στρώση (πάχους περίπου 2 εκ.) και σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Ψήνουμε, την κασόπιτα, στο χαμηλό ράφι του φούρνου για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Μοσχοφίλερo και Ασύρτικo.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 121.