Με ντόπιο κατσίκι και το δικό τους κόκκινο κρασί, το Μαυρούδι, μαγειρεύουν οι Τζιώτες τη συνταγή αυτή. Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε ένα κόκκινο κρασί με σώμα, π.χ. ένα Αγιωργίτικο, ή άλλο κόκκινο κρασί της αρεσκείας μας.

15' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε τις μερίδες του κρέατος μέχρι να ροδίσουν όσο γίνεται από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και, όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, την κανέλα, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και νερό ίσα να καλύπτει το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό επιπλέον. Αν όμως στο τέλος του μαγειρέματος υπάρχουν παραπανίσια υγρά, τραβάμε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα, βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει και τότε ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα. Πετάμε την κανέλα και τα μπαχάρια, προσθέτουμε τοn δυόσμο, ανακινούμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να «ξεκουραστεί» για 10-15 λεπτά. Σερβίρουμε με απλό πιλάφι ή με πατάτες τηγανητές.
  2. Στο ποτήρι μας: Μια καλή Νεμέα ή ένα χαρμάνι με Syrah και Κοτσιφάλι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών