20' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 6 άτομα

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουµε όλα τα υλικά για τη µαρινάδα. Κάνουµε οπές µε ένα µαχαίρι σε διάφορα σηµεία στο κρέας , «παραχώνουµε» λίγη από τη µαρινάδα και απλώνουµε την υπόλοιπη σε όλη την επιφάνεια του κατσικιού. Σκεπάζουµε µε µεµβράνη και βάζουµε στο ψυγείο για 1 βράδυ. Αφαιρούµε το κρέας από τη µαρινάδα και τη φυλάσσουµε στην άκρη.
  2. Σε ένα µεγάλο τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, σοτάρουµε το κρέας (σε δόσεις) από όλες τις πλευρές σε δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά, µέχρι να ροδίσει.
  3. Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε τα 30 ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε τα κρεµµύδια για 5-6 λεπτά, µέχρι να µαραθούν. Ρίχνουµε τις πιπεριές και µαγειρεύουµε για ακόµα 3-4 λεπτά.
  4. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 190° C. Σε ένα ταψί ρίχνουµε τη µαρινάδα που είχαµε κρατήσει στην άκρη. Προσθέτουµε 300 ml βραστό νερό, τις δάφνες και τα καρότα. Βάζουµε από πάνω τις µερίδες του κρέατος και από πάνω το µείγµα µε τα κρεµµύδια. Σκεπάζουµε µε αλουµινόχαρτο και ψήνουµε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αν δούµε ότι τελειώνουν τα υγρά, προσθέτουµε λίγο ζεστό νερό. Σερβίρουµε µε τα λαχανικά και τα υγρά από το ταψί και συνοδεύουµε µε γιαούρτι και φρέσκο κόλιανδρο.
  5. Στο ποτήρι μας: Μerlot ή ώριµες Νεµέες

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών