Η λεπτής γεύσης καβουρόψιχα σε μια σαλάτα δροσερή και φίνα.

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τις σαλάτες, αφαιρώντας τυχόν σκληρά μέρη και τα στραπατσαρισμένα φύλλα. Πλένουμε τα τρυφερά φύλλα, τα στεγνώνουμε πολύ καλά με πετσέτα ή σε ειδικό «στεγνωτήρα» σαλατικών, αν διαθέτουμε, και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια με το χέρι.
  2. Καθαρίζουμε το αγγούρι, το κόβουμε κατά μήκος στη μέση και αφαιρούμε με ένα κουταλάκι τα σπόρια, αν υπάρχουν. Κόβουμε το αγγούρι σε μικρούς κύβους. Βάζουμε τους κύβους αγγουριού σε ένα σουρωτήρι και τους αλατίζουμε ελαφρώς. Τους αφήνουμε στην άκρη για περίπου 15 λεπτά να στραγγίξουν λίγο.
  3. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το λάδι, το λεμόνι (χυμό+ξύσμα) και το μυρωδικό της επιλογής μας. «Διπλώνουμε» μέσα στη σος τα φύλλα της σαλάτας. Προσθέτουμε το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε και πάλι ελαφρώς να αρτυθεί η σαλάτα. Τη βάζουμε σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να γίνει δροσερή.
  4. Τη σερβίρουμε σε μπολ ή σε πιατέλα και θρυμματίζουμε με τα δάχτυλα την καβουρόψιχα από πάνω. Δεν ανακατεύουμε ώστε να αισθανόμαστε τη λεπτή γεύση του καβουριού χωριστά από την υπόλοιπη σαλάτα (τη χρησιμοποιούμε σαν θαλασσινό «καρύκευμα»). Τα υλικά θα ανακατευτούν ούτως η άλλως στο σερβίρισμα.
  5. Συνοδεύουμε με: λεπτές φέτες φρέσκου ψωμιού

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών