Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα σκεύη και εργαλεία:

Τηγάνι Αντικολλητικό Fissler Adamant Classic 24cm

Προστατευτική Σίτα για Τηγάνισμα Küchenprofi Delux 29cm

Κουτάλα Τρυπητή Küchenprofi
15' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Τεμάχια: 50

Διαδικασία

Κεφτεδάκια

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τα σοταρισμένα κρεμμύδια μαζί με το λάδι τους και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε έντονα, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  3. Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα.

Τηγάνισμα

  1. Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι τόσο ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  2. Πλάθουμε περίπου 45 - 50 κεφτέδες, βάρους περίπου 30 γρ. τον καθένα, και τους βάζουμε σε ένα σκεύος. Σε ένα ρηχό πιάτο βάζουμε αρκετό αλεύρι και «περνάμε» τους κεφτέδες ώστε να αλευρωθούν καλά. Τους τηγανίζουμε σε δόσεις, για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.

Άρθρα και Συνταγές με Ανάμεικτος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Αρνίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών