ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟι διάσημοι κεφτέδες του «Πάρβα», του καφενέ της ΑμοργούΟι διάσημοι κεφτέδες του «Πάρβα», του καφενέ της Αμοργού
15' προετοιμασία
30' τηγάνισμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 45'

Υλικά

Μερίδες: 6 μερίδες / 20 - 25 τεμάχια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κεφτέδες από την Κύπρο, με χοιρινό κιμά, πατάτα, κύμινο και κανέλα, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο μετρημένο λάδι, σε χαμηλή φωτιά, για 4-5 λεπτά.
  2. Αδειάζουμε σε μπολ μαζί με το λάδι και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα για 2 ώρες στο ψυγείο, να σφίξει.
  4. Πλάθουμε οβάλ κεφτέδες. Ρίχνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να φτάσει τα 2/3 του σκεύους και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, χωρίς να τους αλευρώσουμε, σε δυνατή φωτιά, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τους στραγγίζουμε και σερβίρουμε με γιαούρτι αρωματισμένο με φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο.

Αναζητήστε ένα κυπριακό κρασί, ένα ωραιότατο Ξινιστέρι.

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινός κιμάς

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT