15' προετοιμασία
30' Τηγάνισμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6 μερίδες / 20 - 25 τεμάχια

Διαδικασία

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο μετρημένο λάδι, σε χαμηλή φωτιά, για 4-5 λεπτά.
  2. Αδειάζουμε σε μπολ μαζί με το λάδι και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα για 2 ώρες στο ψυγείο, να σφίξει.
  4. Πλάθουμε οβάλ κεφτέδες. Ρίχνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να φτάσει τα 2/3 του σκεύους και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, χωρίς να τους αλευρώσουμε, σε δυνατή φωτιά, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τους στραγγίζουμε και σερβίρουμε με γιαούρτι αρωματισμένο με φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο.

Αναζητήστε ένα κυπριακό κρασί, ένα ωραιότατο Ξινιστέρι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών