H καλομαγείρισσα Ειρήνη Ζουγανέλη, η θεία της Ζαμπέτα και ο «δικός μας» Δημήτρης Ρουσουνέλος μας δείχνουν βήμα βήμα πως να φτιάξουμε κεφτέδες χοιροσφαΐσιους.
(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, το κρεμμύδι τελευταίο και επάνω του ρίχνουμε το αλάτι.
Το τρίβουμε με τα χέρια να μαραθεί και αρχίζουμε να ζυμώνουμε πολύ καλά, να ενωθούν όσο γίνεται τα υλικά και να αφρατέψει το μείγμα. Αν θέλουμε, το βάζουμε λίγο στο ψυγείο, να δέσουν τα αρώματα.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε περίπου 2 δάχτυλα ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Πλάθουμε με βρεγμένα ή λαδωμένα χέρια τα κεφτεδάκια.
Στη συνέχεια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι σε δόσεις.