Υπέροχοι φθινοπωρινοί κεφτέδες με νόστιμη σάλτσα λαχανικών.

10' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 25τμχ

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Κεφτέδες: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 κουτ. γλυκού αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά για 5 λεπτά με τα χέρια μας. Το μείγμα θα είναι αρκετά σφιχτό, αφού δεν περιέχει βρεγμένο ψωμί και άλλα υγρά. Το πλάθουμε σε μεγαλούτσικους κεφτέδες βάρους περίπου 40 γρ. ο καθένας, τους βάζουμε σε μεγάλη πιατέλα και τους αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Σάλτσα: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι τα υλικά να μαραθούν. Ρίχνουμε το θυμάρι, αλάτι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη δάφνη, το κρασί και τις ντομάτες. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για άλλα 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι η σάλτσα σχεδόν να δέσει (αν η σάλτσα δείχνει να χάνει τα υγρά της και να στεγνώνει, προσθέτουμε 100 ml ζεστό νερό).
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και ανακατεύουμε. Βάζουμε στη σάλτσα τους κεφτέδες, σε μονή στρώση, και ανεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 - 12 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι κεφτέδες.
  4. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως με πουρέ πατάτας ή ρύζι πιλάφι.
  5. Στο ποτήρι μας: Ενα Cabernet Sauvignon με τα μανιτάρια και τους κεφτέδες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών