30' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8-9 κομμάτια

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό χαμηλό ταψάκι ή τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. ή τετράγωνο 20 x 20 εκ. και ύψους 2 εκ.
  3. Βάζουμε το αβοκάντο μαζί με τη ζάχαρη σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να αναμειχθούν τα υλικά.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γαρίφαλο και τις νιφάδες βρόμης.
  5. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε τα πολτοποιημένα σύκα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  6. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, έως ότου ροδίσει.
  7. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 160.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών