![Ψωμί σίκαλης με αβοκάντο, ντομάτα και ροδάκινο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/05/psomi-sikalis-me-avokanto-ntomata-kai-rodakino_gastronomos-420x560.jpg?v=1716793827)
30'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 8-9 κομμάτιαΔιαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό χαμηλό ταψάκι ή τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. ή τετράγωνο 20 x 20 εκ. και ύψους 2 εκ.
- Βάζουμε το αβοκάντο μαζί με τη ζάχαρη σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να αναμειχθούν τα υλικά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γαρίφαλο και τις νιφάδες βρόμης.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε τα πολτοποιημένα σύκα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, έως ότου ροδίσει.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 160.