ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣκέικ καρότου χωρίς μίξερ, κέικ, καρότοΚέικ καρότου χωρίς μίξερ
40' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 10

Για την επικάλυψη

Διαδικασία

  1. Για το κέικ με επικάλυψη από καραμέλα και αμύγδαλο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι ή φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 24-25 εκ.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το γάλα. Αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και να ασπρίσουν.
  5. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με το γάλα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  6. Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κέικ στο εσωτερικό του (δοκιμάζουμε με τον γνωστό τρόπο, τρυπώντας το στο κέντρο με ένα ξύλινο σουβλάκι ή με μαχαίρι· θα πρέπει να βγουν στεγνά και καθαρά).
  8. Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Σε ένα τηγάνι βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σιγοβράζει και να δέσει ελαφρώς (δεν θα πάρει παρά ελάχιστα λεπτά).
  9. Αδειάζουμε το μείγμα της επικάλυψης πάνω από το κέικ, χωρίς να το βγάλουμε από τον φούρνο και χωρίς να το απλώσουμε ιδιαίτερα (θα απλώσει μόνο του στο ψήσιμο). Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα το αμύγδαλο.
  10. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών