20'
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Κομμάτια: 12Διαδικασία
- Για το κέικ με μήλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ. Προσθέτουμε σταδιακά το αραβοσιτέλαιο, τον χυμό λεμονιού, τη βανίλια, το αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν.
- Μόλις αναμειχθούν καλά τα υλικά, βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα και ρίχνουμε το μισό μείγμα. Από πάνω στρώνουμε τις φέτες με τα μήλα και τα καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα. Για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο, βυθίζουμε στο κέντρο ένα μαχαίρι – αν βγει με ίχνη υγρής ζύμης, ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.
- Όταν βγάλουμε το κέικ με μήλα από τον φούρνο, ξεφορμάρουμε και, αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.