Ιδανικό για τον καφέ, το τσάι αλλά και για ένα γευστικό πρωϊνό.

20' προετοιμασία
1 ώρα Ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Κομμάτια: 12

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και ανακατεύουμε.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ. Προσθέτουμε σταδιακά το αραβοσιτέλαιο, τον χυμό λεμονιού, τη βανίλια, το αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν.
  4. Μόλις αναμειχθούν καλά τα υλικά, βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα και ρίχνουμε το μισό μείγμα. Από πάνω στρώνουμε τις φέτες με τα μήλα και τα καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  5. Ψήνουμε για 1 ώρα. Για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο, βυθίζουμε στο κέντρο ένα μαχαίρι – αν βγει με ίχνη υγρής ζύμης, ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.
  6. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, ξεφορμάρουμε και, αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Γάλα

Συνταγές με Μήλο

Συνταγές για Γλυκό

Συνταγές για Πρωινό

Συνταγές για Σνακ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών