
35'
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 35'
Υλικά
Μερίδες: 12Σιρόπι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το σιροπιαστό κέικ σοκολάτας, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175° C.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και τη βανίλια.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το κονιάκ, το γάλα και το μείγμα του αλευριού και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.
- Βουτυρώνουμε καλά, αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ μήκους 24 εκ. και την ντύνουμε με λαδόκολλα. Τη βουτυρώνουμε λίγο και αυτή.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και τη βάζουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα.
Σιρόπι
- Τοποθετούμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και μόλις αρχίσει το νερό να κοχλάζει το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κακάο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσουν.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει (χλιαρό προς κρύο).
- Σιροπιάζουμε κουταλιά- κουταλιά το κέικ αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο.
- Αφήνουμε το σιροπιαστό κέικ σοκολάτας να κρυώσει εντελώς, περίπου για 1 ώρα, μέσα στη φόρμα και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια πιατέλα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 9.