ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚέικ σοκολάτας με αμύγδαλα και φράουλεςΚέικ σοκολάτας με αμύγδαλα και φράουλες
35' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: 12

Σιρόπι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το σιροπιαστό κέικ σοκολάτας, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175° C.
  2. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και τη βανίλια.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά, το κονιάκ, το γάλα και το μείγμα του αλευριού και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.
  5. Βουτυρώνουμε καλά, αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ μήκους 24 εκ. και την ντύνουμε με λαδόκολλα. Τη βουτυρώνουμε λίγο και αυτή.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και τη βάζουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Σιρόπι

  1. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και μόλις αρχίσει το νερό να κοχλάζει το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κακάο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Ρίχνουμε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσουν.
  4. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει (χλιαρό προς κρύο).
  5. Σιροπιάζουμε κουταλιά- κουταλιά το κέικ αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο.
  6. Αφήνουμε το σιροπιαστό κέικ σοκολάτας να κρυώσει εντελώς, περίπου για 1 ώρα, μέσα στη φόρμα και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια πιατέλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 9.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών