κέικ δίχρωμο με νερά μαρμάρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣκέικ μαρμπρέΚέικ βανίλια-σοκολάτα (βίντεο)
40' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Διαδικασία

  1. Για το κέικ βανίλια-σοκολάτα με καφέ, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C στον αέρα ή στους 180°C στις αντιστάσεις.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 10 x 20 εκ.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και χτυπάμε καλά μετά από κάθε προσθήκη. Έπειτα ρίχνουμε τις βανιλίνες ή το εκχύλισμα βανίλιας.
  4. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι. Με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε ένα άλλο μπολ. Στο μισό μείγμα προσθέτουμε τον καφέ εσπρέσο με 2 κουτ. σούπας από το γάλα. Στο άλλο μισό μείγμα ρίχνουμε το κακάο και το υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε και τα δύο μείγματα πολύ καλά.
  6. Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αφράτη, σταθερή και γυαλιστερή μαρέγκα. Τη μοιράζουμε στα δύο μείγματα και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  7. Βάζουμε εναλλάξ μεγάλες κουταλιές από κάθε μείγμα μέσα στη φόρμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο ένα λεπτό μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα· αν βγουν υγρά και λερωμένα με ζύμη, συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  8. Βγάζουμε από τον φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κακάο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών