ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και λαδολέμονο σταφυλιούΠράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και λαδολέμονο με σταφύλια
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα μπίρας

Για το κοτόπουλο

Για τη σαλάτα

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για να φτιάξουμε σαλάτα με κεράσια, κοτόπουλο, πρασινάδες και σάλτσα μπίρας, αρχικά βάζουμε, σε μπρίκι, την μπίρα να βράσει και την αφήνουμε να κοχλάζει για 5-7 λεπτά, ώστε να μείνουν περίπου 80 ml (στο διάστημα αυτό θα εξατμιστεί και το αλκοόλ).
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε να διαλυθεί και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα, το κρεμμυδάκι και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα 2/3 της σάλτσας που ετοιμάσαμε με 1/4 φλιτζανιού από τα κεράσια και το βαλσαμικό ξίδι και αφήνουμε κατά μέρος.

Κοτόπουλο

  1. Βάζουμε το υπόλοιπο 1/3 του μείγματος μπίρας σε μπολ.
  2. Προσθέτουμε τις φέτες κοτόπουλου, ανακατεύουμε και μαρινάρουμε για 1 ώρα.
  3. Έπειτα, σκουπίζουμε τις φέτες κοτόπουλου με χαρτί κουζίνας (πετάμε τη μαρινάδα) και τις αλείφουμε με το λάδι.
  4. Βάζουμε να ζεσταθεί καλά ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι (κατά προτίμηση σχαροτήγανο) και ψήνουμε τις φέτες κοτόπουλου για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν (κόβουμε μια φετούλα και ελέγχουμε να μην υπάρχει κοκκινωπό ή ροζέ σημείο).
  5. Αλατοπιπερώνουμε.

Σαλάτα

  1. Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε τις πρασινάδες με τα υπόλοιπα κεράσια, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, βάζουμε από πάνω τις φέτες κοτόπουλου και σκορπίζουμε τα αμύγδαλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.

Άρθρα και Συνταγές με Κεράσι

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών