ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚότσι χοιρινό με μανιτάρια και μπίραΚότσι χοιρινό με μανιτάρια και μπίρα
50' προετοιμασία
3 ώρες και 30' ψήσιμο
Σύνολο: 4 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κότσι από μοσχαράκι γάλακτος σιγοψημένο με κρασί, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  2. Αλατοπιπερώνουμε το κότσι και το βάζουμε ξαπλωτό σε ένα βαθύ ταψί ή γάστρα που να το χωράει.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει και περιχύνουμε το κότσι με το καυτό λάδι. Το βάζουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου και το ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  4. Βγάζουμε για λίγο το ταψί από τον φούρνο και γυρίζουμε τη λειτουργία του φούρνου στις αντιστάσεις, στους 180° C.
  5. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τους κόκκους πιπεριού, τα δαφνόφυλλα, τα κρεμμύδια, τη σελινόριζα, το σκόρδο και περιχύνουμε με το κρασί και 1 λίτρο νερό.
  6. Σκεπάζουμε με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 3-3 1⁄2 ώρες, μέχρι να γίνει το κρέας (πρέπει να ξεκολλάει το ψαχνό από το κόκαλο). Βγάζουμε το κότσι από το σκεύος και το βάζουμε σε μια πιατέλα ή σε ξύλο κοπής.
  7. Πετάμε τις δάφνες και το σκόρδο, μεταφέρουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα υγρά του ψησίματος στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα.
  8. Μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε το βούτυρο και αλατοπίπερο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  9. Σερβίρουμε με τη σάλτσα σε μπολ, για να βάλει ο καθένας όση θέλει. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή σελινόριζας, βραστά λαχανικά και κάστανα ψητά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών