40' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέ- τρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το τζίντζερ και την κανέλα, για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε την κολοκύθα, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λαδωθεί καλά και να ροδίσει.
  3. Ρίχνουμε τον ζωμό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά η κολοκύθα.
  4. Αφαιρούμε την κανέλα και αδειάζουμε τη σούπα (σε δόσεις) στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε. Πολτοποιούμε, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και βελούδινη σούπα. Αν η υφή της είναι πιο πηχτή από όσο μας αρέσει, προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό ακόμα (ή λίγο νερό).
  5. Ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθεί.
  6. Μοιράζουμε τη σούπα στα πιάτα, σκορπίζουμε, αν θέλουμε, τους κολοκυθόσπορους και σερβίρουμε.

Μυστικά

Ο σεφ επέλεξε για το σερβίρισμα 8 μικρές (μίνι) κολοκύθες, τις έσκαψε για να πάρει τη σάρκα τους και στο άδειο κέλυφος μοίρασε τη σούπα. Μια ωραία ιδέα που μπορούμε να υιοθετήσουμε και εμείς, για να πρωτοτυπήσουμε στο τραπέζι μας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών